BÖCKER

Köp Förmångligandet av stjärnor

FÖRMÅNGLIGANDET AV STJÄRNOR (Fri Press, 2020)


I över 30 år har Jenny Luks fascinerats av vispoeten Alf Hambes universum. Hans egensinniga språk, de mytiska balladerna och de halländska stränderna och skogarna som tycks rymma de mest finurliga figurer, andar och väsen.

I den nya boken Förmångligandet av stjärnor har Jenny Luks tagit avstamp i Hambes berättelser och gjort dem till sina egna. Boken innehåller 14 dikter inspirerade av de 14 sångerna på albumet Molom från 1977. Läs mer om boken...

"Det känns som att jag varit med och skrivit den här boken".
Alf Hambe

"Dikternas motiv är ofta kroppen och naturen, vilka Luks beskriver med fin språkkänsla."
Evelina Ivarsson, BTJ

Köp Parallellum
Boken Parallellum. Omslagsfoto: Hendrik Zeitler.

PARALLELLUM (2018)


I diktsamlingen Parallellum undersöker Jenny Luks sexualitet och könsidentitet. I geologin leker hen med okända termer, i skogen återuppfinns mystiken och i en mörk gränd kidnappas kroppen och könet. Jenny Luks berättar tragikomiska historier om herr Kaktus, om att bli nedsparkad på en bar i Halmstad, och om breven till Jens.

Parallellum är Jenny Luks debutbok där svart humor blandas med det allra mest intima och det universella: saknad, sorg, åtrå och den fullständigt skimmerlösa förnedringen.

"En stark, allvarlig och skoningslös dikt präglad av en befriande illusionslöshet och en extraordinär språklig och bildmässig fantasi."
Stefan Skogelin

Lärare i litteraturvetenskap och litterär gestaltning

"Jenny Luks arbetar med sinnrika bildflöden som syftar till att ge läsaren en fysisk känsla för diktens innehåll."

Peter Nyberg
F d chefredaktör, Populär Poesi

JENNY LUKS

STYRFARTEN 15

417 64 GÖTEBORG

INFO@JENNYLUKS.SE

0738337278

© Jenny Luks 2021. All rights reserved.