AKTUELLT 2019

Jenny Luks, Göteborgs stadsbibliotek. Foto: Hendrik Zeitler.

GÖTEBORGS STADSBIBLIOTEK

 

Lördagen den 19 oktober var jag gäst på Göteborgs stadsbibliotek under rubriken Alf Hambe i text och ton. Det var nästan fullsatt på Trappscenen när jag pratade och skojade om Alf Hambe, samt givetvis läste mina Hambeinspirerade dikter. Camilla Jonasson och Pelle Husvall spelade bland annat Visa i Molom. Det är himla kul att se vilket stort intresse det finns för denna fantastiska diktare. Foto: Hendrik Zeitler.

2019-10-20

Teater Aftonstjärnan, Göteborg.

LINDHOLMENS KULTURDAG 2019

 

Den 7 september arrangerades Lindholmens kulturdag för fjärde året. Evenemanget utgick från den vackra Teater Aftonstjärnan på Hisingen och jag hade det stora nöjet att få läsa mina Hambedikter inför en trevlig publik, som kanske tack vare en lite högre medelålder gott och väl kände till Alf Hambe. Nu ser jag fram emot Stadsbiblioteket den 19 oktober där jag ska prata om Hambe och två musiker ska även framföra ett par av hans visor.

2019-09-08

Pride Finspång. Foto: Jenny Luks.

PRIDE I MIN HEMSTAD

 

Siste augusti arrangerades Pride i min hemstad Finspång för andra gången. Pride betyder jättemycket för denna lilla bruksort i norra Östergötland. Jag vill gärna vara alltigenom positiv men det har förekommit en del homofobiska otrevligheter i Finspång. Men Pride blev i vilket fall en fantastisk dag. Solen sken, tåget var långt och budskapet var kärlek, kärlek och mer kärlek. Jag var inbjuden att hålla tal och läsa en dikt. En stor ära för mig!

2019-09-05

Jenny Luks, Norrköpings stadsbibliotek.

MASSOR AV FINSPÅNG

 

Den 16 augusti var jag inbjuden att läsa dikter på nyinvigningen av Finspångs bibliotek, det vill säga i min hemstad. Det blev en väldigt lyckad eftermiddag och proppfullt med besökare. Jag läste både från Parallellum och från Hambematerialet. Nästa läsning blir på Pride Finspång den 31 augusti där jag återigen blivit inbjuden att snacka. Jag passade också på att hälsa på min bok på stadsbiblioteket i Norrköping.

2019-08-20

Peter Nyberg, Jenny Luks och Jimmie Svensson.

AT THE FRINGE I TRANÅS


Jag blev inbjuden av tidskriften Populär Poesi att delta på kulturfestivalen At the fringe i Tranås 5-6 juli. Det var två riktigt fina dagar. På fredagen deltog jag i ett panelsamtal om själva tidskriften, som fyller tio år i år. Och efteråt arrangerades diktuppläsning där jag så klart läste mina Hambeparafraser. På lördagen hade jag och Jimmie från Populär Poesi ett samtal om Hambe på biblioteket. På bilden: Chefredaktör Peter Nyberg och diktredaktören Jimmie Svensson. 

2019-07-10

Jenny Luks, Sensus, Göteborg. Foto: Patrik Sandström.

NYA FESTIVALEN 1GÖTEBORG


Fredagen den 26 april arrangerades kulturfestivalen 1Göteborg för första gången. Bakom evenemanget står föreningen Musiker mot rasism. Uppträdanden skedde på en lång rad platser runt om i Göteborg och jag fick möjligheten att läsa dikter på Sensus musikhus i Gårda. Det var första gången som jag läste helt och hållet från mitt Hambemanus. Riktigt kul och fint att få testa dikterna på publik. Bilden är tagen av Patrik Sandström.

2019-05-02

Tidskriften Populär Poesi. Foto: Jenny Luks.

HAMBE I POPULÄR POESI


Mitt arbete med mina dikter inspirerade av Alf Hambe fortsätter. I slutet av april kom senaste numret av tidskriften Populär Poesi där jag publicerat en essä om Hambe, om mitt möte med honom och om mitt projekt. Det har varit ett jättespännande uppdrag och jag är riktigt nöjd med resultatet. Numret går att beställa på Populär Poesis hemsida. Bilden i tidningen är tagen av Hendrik Zeitler.

2019-04-24

Boken Parallellum. Omslagsfoto: Hendrik Zeitler.

FÖRFATTARKVÄLL I GÖTEBORG


Den 7 mars 2019 besökte jag Lundby bibliotek i Göteborg för en egen författarkväll. Jag läste ur min bok Parallellum samt pratade om mitt skrivande. Det var en riktigt härlig kväll där jag bland annat pratade om att skriva om det vulgära. Jag berättade också om mitt pågående projekt om vispoeten Alf Hambe. Jag läste bland annat dikten Frosten som är publicerad i tidskriften Populär Poesi. Det kommer mer på temat framöver - håll utkik!

2019-03-10

Alf Hambes signatur. Foto: Jenny Luks.

EN DAG I MOLOM LAND

 

Just nu jobbar jag med en essä om vissångaren Alf Hambe. Jag och min vän, fotografen Hendrik Zeitler, fick den fina möjligheten att i januari åka ner till Steninge i Halland, för att träffa och fotografera Alf Hambe. Det var så klart en stor stund i mitt liv och en dag jag kommer bära med mig för alltid. Mer om projektet kommer senare i vår. Självklart bad jag om en hälsning i ett musiktryck som jag hade med mig, Visa i Molom från 1965.

2019-02-10